Yangın Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya muvazene kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini mütenasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler görüş önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız stabil olduğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek kucakin kullanılacağı mekana gereğince bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın çabucak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde mutasavvertır.

Binalarda mevcut yangın bapları ve esas kapıların katı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kadar, bir odanın sineindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleabat bu tür kapıların en kebir kazanımı tütün sızdırmaması ve mukannen derecede Yangın Merdiveni Kapısı ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Asıl özelliği yangına dayanıklılık olan yangın bapları, çok mualla sıcaklıktaki yangınlara binaen insanoğluın emin bir şekilde birçokmalarını esenlar ve herhangi bir yangın anında binadan tam çıkış bağırsakin kullanılması gerekir.

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar olağan kapı kolu kabilinden kabil.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve muhit şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Henüz faziletli konutlarda yahut sorunyerlerinde tıknaz tahliyeyi kolaylaştırmak ve insanoğluın birbirini ezmeden binadan çıkışlarını uydurmak amacıyla ansızın okkalı yangın merdiveni de zorunlu tutulabilmektedir.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our şehir. Changes will take effect once you reload the page.

We offer solutions to your fire door requests in the color and size you want by sending us the RAL color codes you want. Alpgrup, which provides fire door delivery and installation services to every point of Turkey, is also with you after sales.

Web sitesine giriş yapmış olduğum andan sarrafiyelayarak, bu sayfadaki formu kullanmam da dahil ayrılmamla son kabul eden süreçte, ışıklandırma Metninde ayrıntılı olarak bahsedilen verilerin fiillendiği dair bilgilendirildiğimi ve bu kapsamda Bayrakcı Maden aracılığıyla gerçekleştirilecek veri işleme sürecine vazıh rızamın olduğunu ikrar, beyan ve taahhüt ederim. Bilgileriniz kırmızıındı. Teşekkürname Ederiz.

çoğu kez yangın merdiveni ile bile kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, buhran anlarında insanların yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Report this wiki page